Razred 7.D

junij 2020

maj 2020

Četrtek, 7. 5. 2020

Upam, da ste lepo preživeli prvomajske praznike in si malo odpočili od šolskega dela.

Kot ste verjetno zasledili v medijih, se v tem šolskem letu ne boste več vrnili v šolske klopi. Še vedno bo potekalo učenje na daljavo. Vem, da vam je težko, vendar z malo truda boste tudi to zmogli. Star latinski pregovor pravi “Per aspera ad astra -“Prek trnja do zvezd”. – S težavami do uspeha.

Samo za informacijo, o tem se boste učili v 9. razredu. Glede na to, da poteka vsako leto na ta dan pohod Po poti spominov in tovarištva, morate vedeti, zakaj.  V soboto obeležujemo  pomembno obletnico, 75 let odkar se je končala 2. svetovna vojna. 9. maja 1945 je bila osvobojena tudi Ljubljana. 9. maj je tudi Dan Evrope.

 

april 2020

Ponedeljek, 20. 04. 2020

Rimska vojska je začela prodirati na ozemlje današnje Slovenije okoli leta 200 pr. Kr. O tem pričajo številni ostanki. Nekatere ste že spoznali v 5. razredu ( Sprehod po Rimski  Emoni) in na letošnjem družboslovnem taboru na Ptuju ( Orfejev spomenik ). Rimska Emona je nastala v času cesarja Avgusta leta 14 n. št. Danes boste spoznali nekaj več o Rimljanih na današnjem slovenskem ozemlju.